Loading...
PRODEJNA OTEVŘENA I O VÍKENDU! Otevírací doba přes víkend: So 11h - 18h a Ne 13h - 19h. Těšíme se na Vás!

Legalizace v Německu

Legalizace v Německu

Návrh prošel bez problémů

Němci konečně schválil částečnou legalizaci konopí. Stalo se tak po dlouhém procesu, který jsme tu všichni bedlivě sledovali, v pátek 23.února, krátce po čtvrté hodině. Pro bylo 407 poslanců a proti hlasovalo 226 poslanců, 4 se zdrželi. Schváleno bylo omezené pěstování pro vlastní účely, držení až 50g pro vlastní potřebu a prošla také legalizace pěstitelských klubů.

Německá mládež, protestující za legalizaci konopí

Za konopím k sousedům

Výsledek tohoto pátečního hlasování nově v Německu povoluje prodej, držení i pěstování konopí. Od dubna bude legální soukromé držení až 50 gramů v soukromí, pro osobní konzumaci. Na veřejnosti je držení omezeno na polovinu, tedy 25g. Stejně tak bylo povoleno i pěstování pro vlastní účely, které má stanovenou hranici tří rostlin konopí.

Prošla také legalizace tzv. pěstitelských klubů. To budou místa, kde se konopí může volně užívat, podobně jako třeba v amsterdamských coffee shopech. Maximální schválená kapacita těchto klubů je 500 lidí, kluby nesmějí být u škol a školek a svým zákazníkům budou moct vydat těch schválených 50 gramů měsíčně.

Proti hlasovala především opoziční strana CDU/CSU, což je unie dvou křesťansko demokratických stran. Něco jako naši Lidovci. Takže se není vůbec čemu divit, že to byli právě oni, kdo hlasoval proti. Mezi jejich hlavní argumenty patřila především legalizace dealerů nebo uvolnění prostoru pro případné další legalizování momentálně zakázaných látek, jako je třeba kokain nebo LSD. To, že se z nelegálních pracovníků najednou stanou legální, daně platící zaměstnanci, je dle mého názoru jedině dobře. A proč by vlastně jiné látky neměly být povoleny také? Argumenty jsou stále stejné: regulace a zdanění. Nehledě na to, že prohibice prostě nefunguje.

Německý ministr zdravotnictví Karl Lauterbach

Lepší ochrana dětí a mládeže

„Sledujeme tím dva cíle. Tím prvním je boj proti černému trhu. Druhým cílem je lepší ochrana dětí a mládeže,“ řekl zastánce návrhu, ministr zdravotnictví Karl Lauterbach. Je to vlastně logické, když je trh regulovaný a plný nařízení a pokut (jako třeba u démona jménem alkohol), je těžší pro děti se k tomu dostat. A mladí, pokud budou chtít, si seženou cokoliv. Takže je zkrátka lepší, když je substance kontrolována státem, má určitou kvalitu a její prodej je zdaněn.

A to je stejný směr, kterým bychom se měli vydat také. Nezakazovat škodlivé, smrtící, děti dusící HHC, ale rozvolnit trh regulovaným a pro stát velmi výdělečným způsobem. Jako třeba právě teď v Německu. Takže nezbývá než doufat, že až na začátku přístího roku vejde v platnost připravovaný psychomodulační zákon, bude zahrnovat nejen regulovaný prodej HHC, ale i běžného konopí. Pro nás by samozřejmě byla nejlepší cesta specializovaných obchodů, ale proveditelných možností je doopravdy mnoho. Je ale už pouze na naší vládě, jak to celé dopadne. Vzhledem k pozitivnímu vývoji u našich západních sousedů je však na místě opatrná naděje. Začíná totiž evropský konopný trh, kterého bychom se svými poli a zemědělsky zdatným obyvatelstvem mohli velmi aktivně účastnit.

Není tedy na co čekat, pokud chce současná vláda podporu mladých a zároveň smysluplně a progresivně řídit náš stát, je jen jedna odpověď: LEGALIZACE 2025!

Štítky: Novinky Konopí Informace a vzdělávání Legislativa

Volejte
+420 608 091 166
Po - Pá: 09:00 - 18:00
Pište
poradna a objednávky
Přihlaš se a získej slevu!
Odebírat novinky

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů.