Loading...
PRODEJNA OTEVŘENA I O VÍKENDU! Otevírací doba přes víkend: So 11h - 18h a Ne 13h - 19h. Těšíme se na Vás!

Dušan Dvořák je na svobodě

Dušan Dvořák je na svobodě

Spravedlnost pro konopného léčitele

Dušan Dvořák je český adiktolog, konopný aktivista, léčitel a zakládající člen hnutí Chrám Přírody a Konopí je lék. Bez pochyby zajímavý člověk, který v konopí odjakživa viděl obrovský lékařský potenciál a i navzdory místním zákonům se vždy snažil dostat kvalitní konopné produkty k lidem, kteří je doopravdy potřebují.

A právě proto byl v roce 2019, po letech nátlaku a šikany ze strany vlády, odsouzen ke třem letům vězení za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými látkami. K tomu mu vzápětí přibyly další tři roky natvrdo za porušení předchozího podmíněného trestu. A k tomu ještě, aby toho nebylo málo, dostal osm měsíců za vyhrožování prostějovskému okresnímu soudu. Dohromady tedy dostal skoro sedm let za mřížemi za pěstování konopí s takovou hladinou THC, která se dnes nebere ani jako přestupek! Konkrétně šlo o 0,58%, od roku 2022 je legální si pěstovat rostliny s až 1% THC.

Pan Dvořák za své propuštění samozřejmě bojoval a to třeba formou žádostí o milost u prezidenta Zemana a později i prezidenta Pavla. Nebyl na to však sám. Za pěstitelovo propuštění se přimlouvala řada odborníků, lékařů i nemocných a nevládních organizací. Mezi ty patří třeba i 2823 občanů Olomouce a dalších měst a národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil.

Od roku 2010 byl Dvořák vystaven celkem deseti různým trestním řízením. Jeho propuštění, spolu se stále konkrétnějšími hovory o možné legalizaci konopí, je signál toho, že naděje na legální pěstování a vlastní užívání konopí, ať už lékařsky či rekreačně, je na dosah ruky!

Štítky: Novinky Konopí Informace a vzdělávání Legislativa

Volejte
+420 608 091 166
Po - Pá: 09:00 - 18:00
Pište
poradna a objednávky
Přihlaš se a získej slevu!
Odebírat novinky

Přihlášením souhlasíte se zpracováním osobních údajů.